I køkkenet med hårnet og forklæde på, bruger man som kok mange lange timer på arbejdet og derfor er det kun retfærdigt at køkkenet er indrettet optimalt og med de nyeste maskiner, således at kokkens arbejde gøres så meget lettere. Udover at eliminere mange farer ved at komme af med gamle maskiner, så bliver køkkenet også lettere at gøre rent og det giver muligheden for en dyb rengøring bag ved maskinerne.
Reoler og opbevaring
For at få mest ud af pladsen, kan de være en fordel at stable opad i stedet for henad; investér i nogle kraftige reoler der er lette at rengøre og samle. Fyld reolerne med mindre køkkenmaskiner og tilbehør, for at frigøre pladsen på køkkenbordene. Hold selvfølgelig walk-in køleskabet rent og organiseret med labels og gennemsigtige kasser og sørg for at alting kan ses fra indgangen, så der ikke glemmes noget et sted bagi. Gør brug af de bare vægge i dit køkken og installér metalstænger til ophæng af alt fra udstyr og skeer til viskestykker og klude. En magnetisk knivholder gør knive lettilgængelige og sikkert opbevaret.
Større maskiner
De større maskiner skal også udskiftes, selvom det kan være fristende at bruge dem indtil de brænder helt sammen. Mangler du pizzaovne, noget til friturestegning eller måske en industriovn så se mere her og indkøb de helt rigtige maskiner til dig og dit køkken, så du kan tilfredsstille kunderne i din restaurant, i dit cateringfirma eller måske i dit skolekøkken: de fortjener alle det bedste og så lidt ventetid som muligt. Med godt cateringinventar – storkøkken udstyr til professionelle – kan du modernisere dit køkken og endda måden hvorpå du rengører dine glasvarer med en industri- eller baropvasker, alt efter hvad der passer i dit køkken. Så find en notesbog frem og skriv ned hvad du mangler af cateringinventar og afgiv din ordre i dag, for et smukt og velfungerende køkken.